Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дата: 18.01.2024 10:20
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Барвінківське комунальне підприємство «Благоустрій» (БКП «Благоустрій») оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з метою продовження господарської діяльності на майданчиках, що знаходяться за адресою:

  1. 64701, вул. І. Величка, 43, м. Барвінкове, Харківська область;

  2. 64701, вул. Освіти,80-А, м.Барвінкове, Харківська область;

  3. 64701, вул. Садова, 2-А, м.Барвінкове, Харківська область;

  4. 64703, вул. Шевченка, 86-А, м. Барвінкове, Харківська область;

  5. 64703, вул. Центральна, 35-А, 35-В, м. Барвінкове, Харківська область.

Дані щодо юридичної особи: БКП «Благоустрій»; код ЄДРПОУ: 35598206, адреса: 64703, вул. Маяковського, 21, м. Барвінкове, Ізюмський район, Харківська область; керівник – Сопко Андрій Григорович; тел.: (38057) 574-21-08, електронна пошта: sopko1976@ukr.net. Основний вид економічної діяльності підприємства 35.30 Постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря.

Мета отримання дозволів на викиди: дотримання вимог природоохоронного законодавства та надання права експлуатації об’єкту, з  якого надходять забруднюючі речовини в атмосферне повітря.

Висновки з оцінки впливу на довкілля для усіх п’яти проммайданчиків БКП «Благоустрій» відсутні, у зв’язку з тим, що проммайданчики не відносяться до сфери застосування Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Жоден з технологічних процесів на даних проммайданчиках не належить до видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля (стаття 3, пункти 2 та 3) Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Приміщення котельні за адресою: 64701, вул. І. Величка, 43, м. Барвінкове, Харківська область, представляє собою 2-х поверхову будівлю. На першому поверсі знаходяться 4 котла НІІСТу-5  та два котла КСВа-1,0 Гс "ВК-22"  для вироблення теплової енергії, з метою забезпечення централізованим опаленням і гарячим водопостачанням приватних будинків району. Котли працюють на природному газі.

Загальна кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел при максимальному навантаженні може скласти 296,3 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 295,92 т/рік (більше 99%). В процесі діяльності підприємства до атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, метан, азоту оксид та вуглецю діоксид.

Приміщення котельні за адресою: 64701, вул. Освіти,80-А, м.Барвінкове, Харківська область, представляє собою 2-х поверхову будівлю. На першому поверсі знаходяться два котла НІІСТу-5 та твердопаливний котел на пелетах Ardenz ТМ 200 для вироблення теплової енергії, з метою забезпечення централізованим опаленням і гарячим водопостачанням приватних будинків району. Котли працюють на природному газі та пелетах.

Загальна кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел при максимальному навантаженні може скласти 146,95 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 146,0 т/рік (більше 99%). В процесі діяльності підприємства до атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, метан, азоту оксид та вуглецю діоксид.

Приміщення котельні за адресою: 64701, вул. Садова, 2-А, м.Барвінкове, Харківська область, представляє собою 2-х поверхову будівлю. На першому поверсі знаходяться два котла НІІСТу-5 для вироблення теплової енергії, з метою забезпечення централізованим опаленням і гарячим водопостачанням приватних будинків району. Котли працюють на природному газі.

Загальна кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел при максимальному навантаженні може скласти 142,3 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 141,4 т/рік (більше 99%). В процесі діяльності підприємства до атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, метан, азоту оксид та вуглецю діоксид.

Приміщення котельні за адресою: 64703, вул. Шевченка, 86-А, м. Барвінкове, Харківська область, представляє собою 2-х поверхову будівлю. На першому поверсі знаходяться два котла КОЛВИ-ТЕРМОНА "КТН 100 СЕ" для вироблення теплової енергії, з метою забезпечення централізованим опаленням і гарячим водопостачанням приватних будинків району. Котли працюють на природному газі.

Загальна кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел при максимальному навантаженні може скласти 54,9 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 54,54 т/рік (більше 99%). В процесі діяльності підприємства до атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, метан, азоту оксид та вуглецю діоксид.

Проммайданчик БКП «Благоустрій» за адресою: 64703, вул. Центральна, 35-А, 35-В, м. Барвінкове, Харківська область, спеціалізується на постачанні пари, гарячої води та кондиційованого повітря, а також на ремонтних роботах задля підтримки технологічного котельного устаткування інших майданчиків в належному стані. На проммайданчику розташовані такі будівлі та дільниці: адміністративний комплекс, газова котельня, механічна майстерня, зварювальне відділення та стоянка автотранспорту. Котли працюють на природному газі.

Загальна кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел при максимальному навантаженні може скласти 1147,7 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 1140,1 т/рік (більше 99%). В процесі діяльності підприємства до атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, метан, азоту оксид, вуглецю діоксид, пил неорганічний, що містить двоокис кремнію в %: нижче 20, залізо оксид (у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на двоокис марганцю), кремнію діоксид та титану діоксид.

Для усіх п’яти проммайданчиків на межі встановленої СЗЗ та найближчої житлової забудови згідно розрахунків розсіювання концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує встановлені законодавством допустимі норми. Заходи щодо скорочення викидів не плануються. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства БКП «Благоустрій» не належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування. Враховуючи вищезазначене та відсутність перевищень гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин, заходи щодо скорочення викидів та природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не передбачені та заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва для даного об’єкту не розробляються. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Адреса держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Харківська обласна військова адміністрація за адресою: 61002 м.Харків; вул. Сумська, 64; тел.+38057 715-73-16, +38057 700-21-05, e-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.

Строки подання зауважень та пропозиційпротягом 30 календарних днів з моменту виходу повідомлення.

 

Публікація в друкованих засобах масової інформації тут

 

Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості (м.Барвінкове, вул.Шевченка, 86) тут

 

Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості (м.Барвінкове, вул.Центральна, 35-А та вул.Центральна, 35-В) тут 

 

Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості (м.Барвінкове, вул.Садова, 2-А) тут 

 

Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості (м.Барвінкове, вул.Освіти, 80-А) тут 

 

Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості (м.Барвінкове, вул.Величка І., 43) тут

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних