ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту рішення Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області «Про ліквідацію Подолівської філії опорного закладу Барвінківський ліцей №1

Дата: 11.11.2022 12:59
Кількість переглядів: 234

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту рішення Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області «Про ліквідацію Подолівської філії опорного закладу Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області»

 

У зв’язку з малою наповненістю класів комунальних закладів освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладів. В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

У Подолівській філії опорного закладу Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади у 2022/2023 навчальному році в дев’яти класах навчається 64 учнів та 13 вихованців. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена, виключно, на заробітну плату педагогічних працівників, усі інші витрати здійснюються з місцевого бюджету. Вартість утримання одного учня складає 49 600 грн., одного вихованця 19 600 грн. проти середньостатистичної по Україні 24 700 грн. Як показує перспективна мережа на п’ять років  щорічна наповнюваність закладу складатиме в середньому  60-62 учнів при потужності 108 учнів.

Зазначений заклад освіти зазнав значних руйнувань в наслідок вторгнення Російської Федерації. Для надання освітніх послуг заклад потребує  значних коштів для проведення капітального ремонту  і відбудовування зруйнованої частини закладу, що на даний час, в умовах воєнного стану та  враховуючи наявну фінансову незабезпеченість закладів освіти громади по захищеним статтям видатків  є не можливим.

У закладі працює двадцять один  педагогічний працівник, з яких                 1 працює за сумісництвом  та 12 працівників з обслуговуючого персоналу. У разі закриття (ліквідації) закладу буде працевлаштовано одного працівника на посаду сторожа філії. Педагогічним працівникам буде запропоновано місце роботи в інших закладах освіти громади за наявності вакансій.

Проаналізувавши перспективну мережу, враховуючи наявну фінансову незабезпеченість закладів освіти громади по захищеним статтям видатків  в умовах воєнного стану в Україні, за наслідками вторгнення Російської Федерації на територію України, на сьогодні єдиним оптимальним шляхом у вирішенні проблеми малокомплектності закладів загальної середньої освіти Барвінківської міської територіальної громади є оптимізація її мережі. Діти шкільного віку будуть підвозитися шкільним автобусом до Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади, згідно маршруту шкільного автобусу, діти дошкільного віку - до Барвінківських закладів дошкільної освіти №1,2,3,4.  

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Відповідно до п. 2 статті 32 Закону України ,,Про повну загальну середню освіту” реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Інформація про початок проведення громадських обговорень буде повідомлена додатково.

 

 

УКРАЇНА

БАРВІНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ІЗЮМСЬКОГО РАЙОНУ

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

__ сесія VІІІ скликання

 

РІШЕННЯ

 

від «__» __________  202__ року                                                                         №__-VІII

 

Про ліквідацію Подолівської філії опорного закладу Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області

 

Заслухавши інформацію Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області щодо ліквідації Подолівської філії опорного закладу Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, керуючись статтями 25 та 66 Закону України «Про освіту», статтею 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на підставі пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Барвінківська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Ліквідувати Подолівську філію опорного закладу Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, розташовану за адресою: 64732, Харківська область, Ізюмський район,  село Подолівка, вулиця Романова, 62.

2.      Доручити Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської    міської ради Ізюмського району Харківської області:

2.1.   Провести процедуру ліквідації згідно з вимогами чинного законодавства.

2.2.   Забезпечити збереження майна Подолівської філії опорного закладу Барвінківський ліцей №1 Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області до вирішення питання про його передачу.

2.  Внести зміни до Статуту опорного закладу  Барвінкiвський лiцей № 1 Барвінківської міської територальної громади Ізюмського району Харківської області, затвердивши його в новій редакції (додається).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, фізичного виховання, культури, молоді та соціальної політики (Сергій ЧЕРНИЙ), з питань соціально-економічною розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва та регуляторної політики (Роман ПОНІМАШ).

 

 

Міський голова                                                                  Олександр БАЛО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.