Тисячі відвідувань, безбар'єрність та комфорт: як змінився Лозівський Палац культури після «Великого будівництва»

Дата: 17.02.2022 15:10
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Реконструйований заклад відвідують приблизно 1000 осіб.

Наразі у Палаці культури займаються 32 колективи, з них 21 - дитячий.

Реконструкція Лозівського Палацу культури завершена 2021 року в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що у 2022 році Програма Президента «Велике будівництво» на Харківщині буде ще масштабнішою. Зокрема, вже запланували реалізувати 33 проєкти: це освітня, спортивна, культурна інфраструктура. 

«Практично за всіма проєктами розроблено та затверджено проєктно-кошторисну документацію з урахуванням сучасних технологій, з комплексним підходом та вимогами інклюзії. За деякими вже укладені договори підряду і стартували будівельні роботи. Для початку будівництва об’єктів місцеві громади вже виділили кошти. Переконаний, немає такого жителя нашої країни, який би не відчув якісні інфраструктурні зміни в державі, що були реалізовані за національною програмою "Велике будівництво"», – прокоментував Олег Синєгубов.

Як повідомив заступник голови ХОДА Михайло Харнам, загальна площа реконструйованого Палацу культури становить приблизно 900 тисяч кв. м, кошторисна вартість робіт – майже 48 млн грн.

«Реконструкція Палацу культури у місті Лозовій виконувалася 3 роки: з 2019 по 2021-й. Зокрема, було зроблено вентильований фасад із сучасних матеріалів. А також облаштували мембранну покрівлю. Все відповідає вимогам інклюзії, доступності та безбар’єрності», – зазначив Михайло Харнам.

За словами директора Лозівського Палацу культури Віктора Гаращука, у їхній будівлі з’явилися пандуси і ліфт для маломобільних груп населення, що дозволяє людям з інвалідністю безперешкодно відвідувати заклад.

«Завдяки Програмі Президента "Велике будівництво" наш Палац перетворився на сучасний заклад, про що кажуть і самі люди, і ми, як працівники, теж це бачимо. Це прикраса нашого міста на сьогодні», – зауважив Віктор Гаращук.

Учасниці ансамблю танцю «Іскорка» Даша і Софія займаються танцями майже 10 років. Як зазначають дівчата, після реконструкції у приміщеннях стало значно тепліше.

«Фасад набагато покращився, стало дуже гарно, приємно відвідувати красиве місце», – сказала Софія.

Танцівниці говорять, що відтепер їхній заклад став сучасним та модним, тож вони полюбляють фотографуватися біля нього.

«У приміщеннях стало тепло, в артистичній залі та й загалом у самому Палаці культури. Раніше доводилося тепло одягатися, через що було не так зручно тренуватися», – говорить Даша.

До реконструкції у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» Палац культури капітально не ремонтували понад 40 років. Взагалі – це єдиний заклад культури в громаді, тому його реконструкція була дуже важливою.

https://kharkivoda.gov.ua/news/114649

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних