Доступні в Україні вакцини від COVID-19 пройшли всі 3 етапи клінічних випробувань

Дата: 07.02.2022 15:10
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Доступні в Україні вакцини від COVID-19 пройшли всі 3 етапи клінічних випробувань

Усі доступні в Україні вакцини проти COVID-19 – CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfіzer-BioNTech, Moderna та  AstraZeneca завершили всі 3 етапи клінічних випробувань і показали свою ефективність та безпечність.

Ознайомитися з висновками та протоколами клінічних випробувань кожної з цих чотирьох вакцин можна на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я за посиланням  –  https://bit.ly/WHO_C19_vaccines 

Нагадаємо, що клінічні дослідження вакцин зазвичай проводять в три фази:

    • Фаза I – введення вакцини невеликому числу добровольців, щоб оцінити її безпечність.
    • Фаза II  – введення вакцини сотням добровольців для подальшої оцінки її безпечності та здатності генерувати імунну реакцію.
    • Фаза III  – введення вакцини тисячам добровольців, яких порівнюють із такою ж групою людей, які не отримали вакцину, щоб визначити ефективність препарату і вивчити безпеку для більшої групи людей.

Раніше цей процес був послідовним, тому й потребував багато років. Зараз, з урахуванням гострої потреби у вакцинах проти COVID-19, методи розроблення вакцин змінюються: деякі етапи наукових досліджень і розроблення здійснюють паралельно, але водночас дотримуються строгих клінічних стандартів і вимог безпеки. Дослідження при цьому не стають менш ретельними.

Антиковідні вакцини вдалося розробити менше ніж за рік завдяки роботі числених вчених з усього світу, неймовірній грошовій підтримці та великій кількості добровольців, які згодилися взяти участь в клінічних дослідженнях.

Пандемія COVID-19 показала, що об’єднавши зусилля, людство може зробити те, що раніше здавалося неможливим, - швидко створити ефективні та якісні вакцини, які кожного дня рятують тисячі життів! Зробіть свій внесок у боротьбу з COVID-19 - вакцинуйтеся!

 

Пост

Усі доступні в Україні вакцини проти COVID-19 – CoronaVac, Pfіzer, Moderna та  AstraZeneca завершили всі 3 етапи клінічних випробувань і показали свою ефективність та безпечність.

Ознайомитися з висновками та протоколами клінічних випробувань кожної з цих чотирьох вакцин можна на сайті Всесвітньої організації  охорони здоров’я за посиланням  –  https://bit.ly/WHO_C19_vaccines 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних