Основні підсумки роботи Ізюмського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області за 2021 рік

Дата: 27.01.2022 08:45
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

Основним завданням для уповноважених органів з питань пробації, які  діють  на території України, визначено зниження рівня рецидиву злочинів і забезпечення повернення до нормального життя осіб, які перебувають у конфлікті із законом.

Пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.
Безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності, є головною метою діяльності уповноважених органів з питань пробації.   
Впродовж 2021 року  працівниками Ізюмського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області (колишнього Барвінківського районного сектору пробації) проводилась робота спрямована на реалізацію завдань, покладених на уповноважені органи з питань пробації, а саме:
•    підготовка досудових доповідей щодо обвинувачених;
•    здійснення нагляду за засудженими до покарань у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт, особами, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт, особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням, звільненими від відбування покарання вагітними жінками і жінками, які мають дітей віком до трьох років;
•    виконання певних видів покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;
•    направлення засуджених до обмеження волі для відбування покарання до виправних центрів;
•    реалізація пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;
•    проведення соціально-виховної роботи із засудженими;
•    здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення;
•    реалізація інших заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

У 2021 році по обліках Ізюмського районного сектору №1 пройшло 118 осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та притягнутих до адміністративної відповідальності,  з яких :
•    засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 2 особи;
•    засуджених до  покарання у виді громадських робіт – 16 осіб;
•    засуджених до покарання у виді виправних робіт – 1 особа; 
•    звільнених від відбування покарання з випробуванням – 71 особа;
•    засуджених до покарання у виді штрафу – 6 осіб;
•    притягнутих  до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт – 17 осіб;
•    притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт – 5 осіб;
16 особами засудженими до покарання у виді громадських робіт, які пройшли по обліках підрозділу в 2021 році відпрацьовано 1266 годин безоплатних громадських робіт на користь місцевої громади. 

Під час відбування даного виду покарання 5 осіб допускали ухилення від відбування призначеного судом покарання, у зв’язку з чим  вказаних осіб притягнуто до кримінальної відповідальності відповідно до статті 389 Кримінального кодексу України.
Із заробітку осіб, засуджених до покарання у виді випраних робіт впродовж 2021 року утримано та перераховано в дохід держави 28663 грн. 36 коп..

Протягом 2021 року  по обліках  підрозділу пробації  пройшло 6 осіб засуджених до покарання у виді штрафу на загальну суму 75650 грн. 4 засуджені особи штраф сплатили, ще 2 особи отримали від суду дозвіл на сплату штрафу в розстрочку на протязі календарного року.

Ізюмським районним сектором №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області протягом 2021 року забезпечено  виконання 17 постанов суду про притягнення порушників до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт, з яких: 10 осіб знято по відбуттю призначеного судом стягнення, 7 осіб допустили ухилення від відбування громадських робіт, за що невідбуту ними частину громадських робіт судом було замінено на штраф. 

У 2021 році по обліках Ізюмського районного сектору №1 з питань пробації пройшло 5 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт. Такий вид адміністративного стягнення передбачений для злісних неплатників аліментів, яких уповноважений орган з питань пробації за рішенням суду примусово працевлаштовує на певний строк на визначені органами місцевого самоврядування підприємства, а отримана ними заробітна плата перераховується на рахунок дитини. Завдяки таким примусовим заходам в рахунок погашення заборгованості по аліментах дітям перераховано кошти у сумі 10732 грн. 13 коп..

На виконання до Ізюмського районного сектору №1 з питань пробації протягом 2021 року надійшло 34 ухвали суду щодо складення досудової доповіді відносно обвинувачених осіб, з яких складено та направлено до суду 34 досудових доповідей, та надано висновок про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк стосовно 28 осіб.

З метою реалізації пенітенціарної пробації, як одного із видів пробації,   впродовж  2021 року  працівники Ізюмського районного сектору №1 пробації сприяли у вирішенні питань підготовки до звільнення з місць обмеження волі або позбавлення волі: 18 особам - у визначенні місця проживання після звільнення з місць позбавлення волі; 5 особам – щодо працевлаштування; соціального патронажу – 4 особам.

У 2021 році суб’єктами пробації під час перебування на обліку сектору вчинено 2 повторні злочини. 
З метою більш ефективної соціально-виховної роботи із клієнтами пробації Ізюмський районний сектор №1 з питань пробації запрошує до  співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності. Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Взаємодіючи із органами пробації Ви допомагатимете особам (суб'єктам пробації), які в силу обставин, важких умов життя, умисно або із необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або в ситуації, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо міри їх відповідальності.

Ми чекаємо Вас за адресою: м.Барвінкове, вул. Центральна, 1, Харківської області, 64701,
 Ел. адреса: kha14@probation.gov.ua, контактний телефон 050-853-64-88.

З більш детальною інформацією про діяльністю органів пробації Ви можете ознайомитися в соціальних мережах та на сайті Державної установи «Центр пробації» за посиланням  www.probation.gov.ua.
 
           Олексій БІЛОКОНЬ,
начальник Ізюмського районного сектору №1
філії Державної установи «Центр пробації»
в Харківській області
 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних