ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення щодо ліквідації Пригожівської гімназії Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області

Дата: 03.06.2024 11:55
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

    Ініціатор громадського обговорення  – Барвінківська міська рада Ізюмського району Харківської області.

Організатор громадського обговорення - Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області.

Документи, винесені на громадське обговорення - проєкт рішення Барвінківської міської ради «Про ліквідацію  Пригожівської гімназії Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області».

Мета проведення громадського обговорення: врахування думки жителів Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, зокрема села Пригоже та інших населених пунктів Гаврилівського старостинського округу, щодо ліквідації  Пригожівської гімназії Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області.

Нормативне забезпечення:

Частина перша ст. 143 Конституції України: «Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; затверджують програми соціально-економічного та культурного розвитку і контролюють їх виконання; затверджують бюджети відповідних адміністративно-територіальних одиниць і контролюють їх виконання; встановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечують проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю; вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Абзац 2 пункту 30 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Абзац перший частини другої ст. 25 Закону України «Про освіту»: «Засновник закладу освіти або уповноважений ним орган (особа): приймає рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію, зміну типу закладу освіти, затверджує статут (його нову редакцію), укладає засновницький договір у випадках, визначених законом».

Абзац другий частини шостої ст. 25 Закону України «Про освіту»: «Засновник закладу освіти зобов’язаний у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжувати навчання на відповідному рівні освіти».

Частина перша ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»: «Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Частина друга ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»: «У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення».

Соціальні групи населення, на які поширюватиметься дія документу - жителі  Барвінківської міської територіальної громади, зокрема села Пригоже та інших населених пунктів Гаврилівського старостинського округу.

Формат проведення громадського обговорення та порядок участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення: консультації з громадськістю проводитимуться у формі публічного громадського обговорення, шляхом зустрічей керівництва Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області та Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської територіальної громади    13 червня 2024 року о 10.00 годині, у приміщенні Пригожівської гімназії Барвінківської міської територіальної громади за адресою: с. Пригоже, вулиця Шкільна, 39 (у разі непередбачуваних обставин зміна дати та часу додатково буде повідомлена на сайті Барвінківської міської ради).

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за допомогою поштового зв’язку на юридичну адресу: 64701, Харківська область, Ізюмський район,  м. Барвінкове, вул. Освіти, 80  та  в онлайн режимі шляхом направлення звернень та пропозицій щодо питання громадського обговорення в електронному вигляді до Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківстької міської територіальної громади на електронну пошту uoms_barv@ukr.net до  16.00 години 13.06.2024.

У громадському обговоренні з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі Барвінківської міської територіальної громади, які досягли 18-річного віку та місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території, в межах якої проводяться громадські обговорення.

Відповідальна особа за проведення громадського обговорення:                            Лисиця Наталія Іванівна – начальник Управління освіти культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області та сайті Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської територіальної громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних