2 червня - День здорового харчування

Дата: 03.06.2024 11:36
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Всесвітній день здорового харчування створений для того, щоб кожна людина замислилася про своє здоров’я та раціон. Здоровий спосіб життя, елементом якого є культура харчування, має стати потребою кожної цивілізованої людини. Підтримка здорового способу життя включає більше, ніж просто правильне харчування. Вам також потрібно займатися спортом та звести стрес до мінімуму. Здорове харчування – це хороший імунітет, міцна нервова система і нормалізація ваги, а також прагнення до здорового та тривалого життя.

Перейти до здорового способу харчування може кожний. Це тільки вважається, що правильне харчування – нудно, складно та дорого. Насправді здорове харчування не вимагає великих витрат. Страви можуть бути дуже смачні та при цьому прості.

Гармонійне споживання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин сприяє покращенню здоров’я. Правильне здорове харчування дозволяє раціонально використати ресурси організму. Воно забезпечує людині повноцінний розвиток, зростання, життєву енергію та гарне самопочуття. Концепція раціонального харчування заснована на тому, що харчування покликане давати людині всі компоненти та речовини, необхідні для повноцінної активної життєдіяльності, продовжуючи цей період та зміцнюючи здоров’я людини. Раціональне харчування має бути повноцінним, різноманітним за продуктами та видами страв. Збалансованим по компонентах залежно від віку людини, виду її діяльності та стану здоров’я.

Правильне, здорове харчування це:

  • Їсти більше фруктів, там вітаміни;

  • Не їсти багато жирного;

  • Не їсти на ніч;

  • Розприділити свій раціон на день;

  • Не переїдати.

ТOP-9 порад від дієтолога, щодо правильного харчування:

1. Тримайте вазу з фруктами на видному місці в кухні, тоді як решту їжу ховайте в холодильник. 

2. Коли йдете в супермаркет, складайте заздалегідь список, в якому не буде печива, шоколадних батончиків і перероблених продуктів. Дослідження показують, що ті, хто дотримується попереднього плану, їдять більше овочів і фруктів, ніж ті, хто ходить в магазин без списку.

3. З'їжте що-небудь корисне перед тим, як відправитися з друзями на каву, так що вам не доведеться дивитися в меню, ковтати слину і повторювати, як мантру, "мені тільки каву, будь ласка". Дослідження за участю 22 000 дорослих американців показало, що ті, хто п'є каву або дієтичні напої, також їдять більше шкідливої їжі (наприклад, фаст-фуду).

4. Відмовтеся від перекусів шоколадками та іншими солодощами.

5. Розробіть здорову харчову політику, щоб з вами завжди були вода і фрукти, або хоча б вода.

6. Завжди тримайте поблизу яблуко або інший фрукт (в ящику стола, сумці або рюкзаку), щоб, зголоднівши, не спокуситися шоколадним батончиком.

7. Не кладіть на тарілку багато їжі, щоб уникнути синдрому "чистої тарілки", що змушує вас доїдати навіть те, що доїдати вам не хочеться. Дослідження показують, що люди з'їдають близько 92% того, що накладають собі. Якщо все-таки хочете з'їсти більше – краще додайте в тарілку салату.

8. Не піддавайтеся на акції, які спонукають накупити продуктів "про запас". Згідно з дослідженнями, люди, які купують продукти у великих упаковках, з'їдають більше, ніж ті, хто віддає перевагу стандартним упаковкам.

9. Якщо ви маєте справу зі шведським столом, спочатку огляньте весь асортимент і виберіть найкорисніше із запропонованого. Дослідження показує, що більшість людей набирають те, що бачать першим. Тому якщо шведський стіл організовуєте ви, помістіть найкорисніші продукти якомога ближче до гостей.

Піклуйтесь про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних