26 квітня 1986 року минає 38 років від тої весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильської АЕС

Дата: 26.04.2024 08:26
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!

26 квітня 1986 року минає 38 років від тої весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильської АЕС. "Мирний атом"  за лічені секунди здолав державні кордони, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Відтоді цей весняний день для всього світу став втіленням скорботи за жертвами трагедії. Слово "Чорнобиль" стало знаком біди для мільйонів громадян, символом значних матеріальних і духовних втрат суспільства. Чорнобильська трагедія опалила долі мільйонів громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають.

Пам'ятаючи про темні сторінки нашої історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди вписаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу. Адже Чорнобиль не лише велика трагедія, а й символ мужності багатьох наших земляків. Понад 600 тисяч людей тоді взяли участь у ліквідації наслідків аварії,  боролися з вогнем і розчищали завали. Долучилося до цього й маленьке степове містечко Барвінкове. Біля трьохсот чоловік з нашої громади були задіяні на всіх роботах. Отож, ми повинні вічно пам'ятати імена тих, хто захистив нас від смертельної загрози. 

На жаль, багато наших ліквідаторів вже відійшли в інші світи. Далася взнаки та доза опромінення, яку вони отримали на ЧАЕС. Хтось втратив близьких, а хтось і досі потерпає від низки хвороб, які також є наслідком роботи в заражений зоні. Та промені смерті не змогли знищити духу героїзму, солідарності і самовідданості тих чоловіків і жінок, які боролися в Чорнобилі з ядерною стихією.

Ми схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки, жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав. Не дивлячись на війну, розв'язану рашистами, ми всі згадуємо і сумуємо за героями, які виявили чудеса героїзму, самовідданості та мужності у тогочасних екстремальних умовах, працюючи в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, віддаючи власні життя, втрачаючи своє здоров'я заради нас з вами. 

Безмежна шана і доземний уклін ліквідаторам, які живуть поряд з нами. Щиро бажаємо вам щастя, довгого життя без проблем, миру, благополуччя і добробуту. Прийміть від усієї нашої громади сердечно вдячність за ваш самовідданий подвиг і патріотизм.

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося, берегти тих, хто жертвував своїм життям, здоров’ям, рятуючи світ. Здоров'я вам, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай поруч з вами живе людська вдячність, повага за ваші відданість та мужність, які підхоплені сьогодні мужніми захисниками України, вашими дітьми й онуками на фронтах повномасштабної війни з рашистськими агресорами! 

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою та найкращими побажаннями

Міський голова Олександр БАЛО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних