День пам'яті Героїв Небесної Сотні 20 лютого

Дата: 20.02.2024 09:45
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні. 

Минуло вже 10 років від того дня, як у Києві відбулися події, які навіки закарбувалися в трагічній, але героїчній історії нашої країни. Ми пам’ятаємо ті лютневі дні 2014 року, коли гинула Небесна Сотня. У час, коли всі так звикли до вдаваної стабільності та боялися її втратити, учасники Революції Гідності повстали проти цинічної системи брехні та фальші. На таке здатні тільки справжні герої. На шляху боротьби за демократичні цінності та європейські прагнення їх не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість. За таку бажану свободу нам довелося заплатити кров’ю 107 кращих синів України.

Ми із жалем констатуємо, що боротьба на Майдані стала лише початком людських втрат. Багато наших мужніх співвітчизників невдовзі вирушили на схід України, аби захистити Батьківщину від зовнішнього ворога. Сьогодні ж вже другий рік триває повномасшабна війна, розв'язана рашистськими агресорами. Ми віримо, що Перемога буде за нами, бо ми боронимо свою землю, рідну країну.

Революція Гідності змінила не тільки країну. Вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе відповідальність та бути небайдужими. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього.

Віддаймо шану патріотизму і мужності Героїв Небесної Сотні. Вклонімося кожному, хто виступив проти авторитарного режиму, і всім тим, хто зараз захищає нас від російської агресії!

Вічна і світла пам’ять Патріотам, що загинули в боротьбі за нашу свободу… Не забудемо! 

Ми щиро  дякуємо нині нашим Захисникам і Захисницям, які зі зброєю в руках боронять Україну та борються за її суверенітет. У цей день  Пам'яті  бажаю  нашій громаді миру і злагоди, а українській державі – процвітання, сили і свободи!

Нашим святим обов’язком є вшанування Героїв Небесної Сотні та усіх українських вояків, які беруть участь у цій повномасштабній війні, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

Ми завжди будемо пишатись і берегти в серці світлу пам’ять про наших відважних співвітчизників, які віддали свої життя за Свободу, Гідність та Незалежність.

Переконаний, що разом, спільними зусиллями ми змінимо країну і Україна досягне того майбутнього, про яке мріяли Герої Небесної Сотні. І це буде найкращою даниною їх світлій пам’яті.

Українці - прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний… Ми готові ціною власного життя захищати свободу вибору, свободу слова та думки, рівність, повагу. А найголовніше – захищати рідну Україну.

Ми заплатили й продовжуємо платити за свободу велику ціну. І тому ніколи не забудемо всіх, хто віддав за Україну своє життя. Ніколи не пробачимо тим, хто позбавив їх цього і хотів позбавити нас волі. Але головне, що це нікому не вдавалось і ніколи не вдасться.

У таку важку хвилину, як сьогодні, ми повинні підтримувати один одного, а особливо допомагати нашим ЗСУ, які звільняють українську землю від російських окупантів і роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Шановна громадо, зичу вам  переможного неба над мирною українською землею та непохитної віри в щасливе майбутнє Української держави.

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі! Герої не вмирають.

З повагою, Барвінківський міський голова                                                                                      Олександр БАЛО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних