На Харківщині за програмою «єВідновлення» сформовано понад 800 сертифікатів про надання компенсацій за знищене майно

Дата: 16.02.2024 14:38
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських розповів про реалізацію на Харківщині програми «єВідновлення».

Загалом з початку реалізації програми «єВідновлення» у Харківській області подано 28 133 заяви для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подали жителі Ізюмського, Харківського, Чугуївського районів. 

«У межах програми «єВідновлення» 14 321 заявник вже отримав грошову допомогу для дрібного ремонту житла. На загальну суму 1 мільярд 352 мільйони гривень. Наразі ухвалено рішення про надання компенсації та передано на виплату для 864 заявників – це включає 100% вартості ремонту категорії А та 70% вартості ремонту категорії Б, тобто перший платіж. Загальна сума призначених виплат становить 77 мільйонів 840 тисяч гривень», – зазначив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА.

Він пояснив, що для категорії А, дрібного ремонту житла, сума компенсації становить до 200 тисяч гривень. Для категорії В, капітального ремонту житла, сума для ремонту квартир – до 350 тисяч гривень. Виплати на індивідуальні житлові будинки – до 500 тисяч гривень. 

«Для проведення ремонту категорії Б людина спочатку отримує 70% авансу. Після того, як вона використала ці 70% на ремонт, повторно викликає комісію для верифікації. Комісія передивляється, чи все було зроблено відповідно до наданого кошторису, якщо все гаразд, то перераховується ще 30%», – сказав Антон Коротовських.

До комісії у 21 громадах надійшло 119 повідомлень про завершення ремонтних робіт категорії А та 32 повідомлення для проведення проміжкової верифікації ремонту категорії Б. Загальна кількість заяв про надання компенсації за знищене майно, що надійшли до Реєстру – 3868. 

«У 24 громадах комісіями сформовано вже 811 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на загальну суму 1 мільярд 146 мільйонів гривень.  На сьогодні 51 утримувач компенсації за знищене майно у формі житлового сертифіката придбав житло на території Харківської області на суму 86 мільйонів 70 тисяч гривень. З них оплачено житловими сертифікатами 83 мільйони 853 тисячі гривень», – прокоментував директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА.

Для надання консультативної підтримки заявникам функціонує урядова «гаряча лінія». Громадяни, отримувачі компенсацій, можуть звернутися за номером: 1545 (з 08:00 до 21:00.

Джерело: Харківська ОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних