Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їх родин

Дата: 18.01.2024 10:58
Кількість переглядів: 105

Фото без опису 

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і тому потребують особливої підтримки. Держава ініціювала ряд спеціальних програм та сервісів, направлених на допомогу захисникам і захисницям, а також членам їх родин. У свою чергу служба зайнятості пропонує ветеранам низку дієвих послуг.

«Служба зайнятості пропонує безкоштовно підвищити кваліфікацію чи здобути нову професію у закладах освіти Служби, або отримати ваучер на навчання; учасники бойових дій та члени їх сімей можуть отримати грант на створення або розвиток власного бізнесу», - зазначає директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

За його словами у 2023 році отримали послуги обласної служби зайнятості 139 учасників бойових дій, з них кожен сьомий отримав роботу за сприяння служби зайнятості. Також 7 осіб залучені до суспільно корисних робіт. У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» 5 отримали гранти на створення бізнесу.

Учасникам бойових дій служба зайнятості пропонує підвищення кваліфікації або здобуття нових професій, які користуються попитом на ринку праці. Сьогодні професійне навчання безробітних відбувається на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (далі – ХЦПТО ДСЗ) та безпосередньо на робочих місцях підприємств області. Для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю навчання є безоплатним. Крім того, наразі діє проєкт, що дає змогу ветеранам та людям, які отримали інвалідність через війну, незалежно від наявності статусу безробітного, безоплатно пройти профнавчання за робітничими професіями у ХЦПТО ДСЗ. Зокрема, у ХЦПТО ДСЗ проводиться навчання за 36 професіями та 19 освітніми програмами підвищення кваліфікації.

Якщо людина не зареєстрована в службі зайнятості як безробітна, але має професійно-технічну чи вищу освіту, також може безоплатно отримати ваучер на навчання. Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя впроваджена окремо Грантова програма для власного підприємництва, що передбачає надання грантів на суму до 1 млн гривень. Подати заявку на отримання гранту можна через портал Дія.

 

Ветерани можуть звернутися до будь-якої філії Харківського обласного центру зайнятості для отримання допомоги з працевлаштування, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, тимчасової зайнятості тощо.

 

Більш детально про послуги служби зайнятості  можна дізнатись на вебсайті Служби, в Барвінківському  відділі Ізюмської  філії Харківського ОЦЗ за тел.:  (057) 765 30 84 , 050 400 42 72, 066 439 91 43 ,звернувшись на «гарячу лінію» обласної служби зайнятості, що працює з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 17:00 за тел.: 096 055 48 69, 063 847 83 67, 067 728 97 45, 097 970 40 68 або онлайн у телеграм 

https://t.me/IziumFiliiaHOCZ 

t.me/KharkivOCZ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних