Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 01.12.2023 12:56
Кількість переглядів: 175

 

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї. 

 Ляпаси, стусани, штовхання, щипання, шмагання, кусання, незаконне позбавлення волі, нанесення побоїв, мордування, заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, залишення в небезпеці, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, заподіяння смерті – все це і багато іншого є фізичним насильством.   

Насильство не має ставати нормою!

 1. Негайно телефонуйте за номером «102».

 2. У разі, якщо ви стали жертвою домашнього фізичного або сексуального насильства, НЕГАЙНО вирушайте на прийом до лікаря.

3. Скористайтесь правом на встановлення обмежувального припису.

4. Якщо ви потребуєте вирішення юридичних питань – скористайтесь своїм законним правом на безоплатну правову допомогу.

25 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ СТАРТУВАЛА ЩОРІЧНА ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА». КІБЕРПОЛІЦІЯ НАГАДУЄ, ЩО ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО- ЦЕ НЕ ПРИВАТНА  СПРАВА, А СУСПІЛЬНА ПРОБЛЕМА.  

Домашнє насильство – це протиправні дія або бездіяльність (а також погрози їх вчинення) у формі фізичного, сексуального, психологічного, економічного насильства, що вчиняються у визначеному колі осіб, незалежно від місця їх проживання.

Домашнє насильство — це не лише про завдані побої. Насправді ж воно включає десятки форм насильницької поведінки. Але у всіх цих різновидів є спільні ознаки: відсутність поваги до іншої особи, прагнення влади та контролю над ним або нею, керування його або її рішеннями та діями.

Домашнє насильство може бути спрямоване як на дружину, чоловіка чи дітей, так і на інших родичів —  вітчима (мачуху) та пасинка (падчерку), рідних братів і сестер,  дядька (тітку) та племінника (племінницю), двоюрідних братів та сестер, бабусь та дідусів, колишнє подружжя, наречених, осіб, які спільно проживають однією сім’єю, опікунів,  прийомних батьків,  дітей, які проживають (проживали) в сім’ї патронатного вихователя. Втім, у жодному з випадків воно не є внутрішньосімейною справою чи особливостями родинного спілкування. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати.    

Домашнє насильство в умовах війни в Україні нікуди не зникло, а навпаки може лише загострюватися. Пов’язані з цим проблеми залишилися такі ж, які були і в мирний час. 

Якщо Ви особисто або Ваші знайомі потерпаєте від домашнього насильства та потребуєте допомоги -  не чекайте! Звертайтеся!

102 – Національна поліція;

1547- Єдина гаряча лінія  для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних