Оздоровлення дітей за програмою «гроші ходять за дитиною»

Дата: 24.05.2023 14:15
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Інформуємо про те, що 9 травня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 462, якою запровадив механізм «гроші ходять за дитиною» при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Відтепер родини з дітьми, які опинилися в найбільш складних умовах – проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні бойових дій, знаходяться на кордоні з російською федерацією, є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї, зможуть самостійно обирати заклад оздоровлення та відпочинку та отримувати кошти для проведення розрахунку за надані послуги.

Батьки (особи, що їх замінюють) дітей, які відповідають вищезазначеним критеріям, отримують сповіщення та відпочинку електронним повідомленням.

Зокрема, за наявності у отримувача бюджетної допомоги встановленого мобільного застосунку «Дія» на електронному носії, йому автоматично надійде повідомлення про можливість отримання бюджетної програми.

Для того, щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють), в яких проживають такі діти, зможуть отримати картку із спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн. для дітей віком 6-18 років).

Ці гроші батьки (особи, що їх замінюють) зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська обл.).

Кошти можна буде використати в одному із закладів, що містяться у Державному реєстрі http://rstmo.ioc.gov.ua/mop/index.html майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають вищезазначеним критеріям.

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня поточного року. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Отже, вже з початку літа, сім’ї, чиї діти відповідають вищезазначеним критерія, зможуть скористатись нагодою оздоровити своїх дітей у Карпатах.

Крім того, Міністерство соціальної політики продовжує можливість оздоровлювати дітей у Міжнародному таборі «Артек». Відбір дітей для оздоровлення у цьому таборі буде відбуватись за «традиційним» підходом. У 2023 році отримати таку путівку буде можливо для дітей з малозабезпечених сімей за умови, що батьки дитини або особи, які їх замінюють, не отримували бюджетні кошти на оплату послуг з оздоровлення та відпочинку дітей відповідно до вищезазначеної постанови Кабінету Міністрів України.

За більш детальною інформацією звертатись за адресою: м. Барвінкове, вул.Центральна, буд. №8, кабінет №8.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних