До відома керівників та трудових колективів підприємств, установ та організацій

Дата: 20.03.2023 08:24
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Відповідно до частини сьомої статті 65 Господарського кодексу України на всіх підприємствах, які використовують найману працю, між власником або уповноваженим ним органом і трудовим колективом або уповноваженим ним органом повинен укладатися колективний договір, яким регулюються виробничі, трудові та соціальні відносини трудового колективу з адміністрацією підприємства.

Вимоги до змісту і порядок укладання колективних договорів визначаються законодавством про колективні договори, а саме Законом України «Про колективні договори і угоди» від 1 липня 1993 р. № 3356-ХІІ (далі - Закон № 3356).

Відповідно до статті 15 Кодексу законів про працю України, статті 9 Закону України «Про колективні договори і угоди», колективні договори підлягають повідомній реєстрації місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Повідомна реєстрація колективних договорів (змін і доповнень до них) здійснюється відповідно до Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 768)  

Сторони договору подають реєструючому органу:

  1. супровідний лист;
  2. один примірник договору разом із додатками у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками.

За додатковою інформацією щодо здійснення повідомної реєстрації договорів потрібно звернутися в  ЦНАП (центр надання адміністративних послуг) (каб. №14) або до відділу соціального захисту населення Барвінківського виконавчого комітету міської ради (каб. №8) за адресою: вул. Центральна, 8 м. Барвінкове.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних