Пенсію людям, які перебувають у зоні бойових дій і на тимчасово захоплених росіянами територіях та не можуть її отримати за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку.

Дата: 15.05.2022 09:40
Кількість переглядів: 3807

Фото без опису

     Міністерство соціальної політики повідомляє у Телеграмі, що  “уряд ухвалив рішення, яке передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання і залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку”.

     Пенсія буде зарахована на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

     Кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта і довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

     Якщо людина не звернулась до Ощадбанку за коштами, то вся сума пенсії зберігається, й одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії і пенсію за поточний період.

    Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися Укрпоштою за новим місцем перебування, через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

    Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки.

   Згідно інформації Пенсійного фонду України, Урядом прийнято постанову № 343, якою передбачено, що фінансування та виплата пенсій за квітень 2022 року на території, де проводяться бойові дії та які визначені Мінрегіоном з переліку, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 року № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”, особам, яким виплачується пенсія через їх поточні рахунки в банках або через АТ “Укрпошта”, за датами виплати, визначеними Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики, здійснюється починаючи з 25 березня 2022 року в межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України.

     Крім того визначено, що неможливість (у тому числі технічна) доставки АТ “Укрпошта” пенсій, грошової допомоги на території де проводяться бойові дії та які визначені Мінрегіоном, включаючи втрату відомостей на виплату пенсій, грошової допомоги, відсутність готівкових коштів, посвідчується відповідною військово-цивільною адміністрацією. Невиплачені суми пенсій, грошової допомоги включаються до виплати у наступних виплатних періодах.

     Постановою рекомендовано НБУ та АТ “Ощадбанк” разом з Мінфіном забезпечити підкріплення АТ “Укрпошта” та уповноважених банків готівкою національної валюти для своєчасного одержання відповідних сум пенсій та грошової допомоги їх одержувачами.

     Також рекомендовано уповноваженим банкам разом із АТ “Укрпошта”, підприємствами/фізичними особами – підприємцями, якими застосовуються електронні платіжні засоби з метою проведення оплати вартості товарів чи послуг та які оснащені платіжним терміналом, створити умови для безперешкодного зняття готівкових коштів одержувачами пенсій та грошової допомоги, які одержують такі виплати через поточні рахунки в уповноважених банках, в тому числі із використанням платіжних терміналів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних