16 лютого - День єднання

Дата: 16.02.2022 08:19
Кількість переглядів: 1842

Чому потрібен День єднання?

 

Загалом:

  • Україна в центрі безпрецедентних дипломатичних зусиль для того, щоб гарантувати мир і для нашої держави і для Європи в цілому.

  • Звичайно, ми робимо все для того, щоб зусилля дипломатів були успішні. Основа для їхньої роботи – це чітке функціонування усього державного механізму і передусім наших Збройних Сил.

  • Наші військові – сильніші, ніж будь-коли за увесь час незалежності. Наші дипломати – ефективніші, ніж будь-коли. Головне завдання для урядовців та всієї системи влади як централоної, так і місцевої – забезпечувати стійкість державних інституцій та нормальне суспільне життя.

  • Але ми бачимо безпрецедентну інформаційну напругу, яка збільшувалась протягом кількох місяців. Ми маємо говорити чесно – напруга в інформаційному просторі і тривожність людей, яку провокує ця інформаційна напруга, є дуже серйозним викликом для держави. Це напряму впливає на стан фінансових ринків, економіку, настрій громадян та бізнесу.

  • Реальна ситуація у сфері безпеки на сьогодні набагато краще, ніж це описується багатьма ЗМІ. Але цілком зрозуміло, що постійні інформаційні удари по емоціях людей не могли не принести негативних наслідків. Тим більше коли у ЗМІ навіть оголошують якісь "дати вторгнення".

  • Тому президент Зеленський запропонував абсолютно своєчасну та ефективну ініціативу. Ми беремо той день, на який нам "вангували" найгірше, і робимо його днем нашої максимальної згуртованості. Для чого це потрібно? Для того, щоб показати, що в принципі не існує таких сил та інформаційних хвиль, які можуть зламати українців.

  • 16 лютого у День єднання по всій країні відбудуться такі заходи, які точно покажуть і нашим друзям і нашим ворогам, що Україна згуртована, дбає про себе та готова захищати свою свободу та незалежність. Чи можна нас залякати? Ні. Чи сприймаємо ми ситуацію серйозно? Так. Чи готуємось ми до будь-яких сценаріїв? Безумовно. Але ми знаємо, що це наша земля і наша Україна. Саме це ми і демонструємо у День єднання.

  • Цей день стане історичним. Ми демонструємо зараз і це запам?ятається назавжди, що в умовах достатньо великої зовнішньої загрози і постійних намагань дестабілізувати внутрішню ситуацію наша готовність захищати державу також є найбільшою.

  • Чим більше українців, організацій та медіа візьмуть участь у відзначенні Дня єднання, тим краще. Це не про політику, не про владу. Це виключно про державу, і президент Зеленський як глава держави пропонує кожному українцю показати, що свобода і незалежність України, а також згуртованість людей – це найдорожче для всіх нас.

 

Що конкретно в указі президента?

 

  • 16 лютого о 10-й ранку буде виконаний Державний гімн України.

  • Буде піднятий Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах.

  • Всі державні органи повинні забезпечити повну присутність посадових осіб на роботі, щоб функціонування було стовідсотковим.

  • Дуже важливо, що президент Зеленський постановив Кабміну:

  • забезпечення з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України на 30 відсотків та доведення до 20 відсотків від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України;

  • прискорення створення і функціонування системи територіальної оборони, належного ресурсного забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву;

створення на основі діючих інформаційних ресурсів єдиної інформаційної платформи UAразом для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз’яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.