Харківський фаховий коледж спорту увійде до Програми Президента «Велике будівництво»

Дата: 22.12.2021 05:52
Кількість переглядів: 274

Про це під час святкування 50-річчя закладу заявила директорка Департаменту науки і освіти ХОДА Анжеліка Крутова.

Також Анжеліка Крутова привітала присутніх від імені очільника Харківської ОДА Олександра Скакуна з ювілеєм ХФКС. 

«Ви зайняли вагоме місце в системі підготовки спортивних кадрів не лише області, а й України. Уже 9 разів отримували звання кращого в Україні спеціалізованого закладу спортивного профілю. Досягнень ваших вихованців на змаганнях різного рівня не перерахувати. Для прикладу наведу лише нагороди найвищого ґатунку: 39 олімпійських і 36 паралімпійських медалей», – сказала директорка Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації. 

Окрім цього, вона повідомила, що на Олімпійських іграх в Токіо 12 вихованців закладу представляли Україну. 

«Фаховий коледж спорту буде розвиватися, й у наступному році його включено до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Це дозволить розбудувати потужну спортивну інфраструктуру коледжу і поглибити ваші досягнення на спортивних аренах різного рівня. Як директорка Департаменту науки і освіти ХОДА хочу відзначити, що кожного року досягнення в освітянській сфері також збільшуються і рейтинг закладу зростає», – розповіла Анжеліка Крутова. 

Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Костянтин Ананченко під час вітального слова зазначив, що також закінчував навчання в цьому закладі. 

«Слоган закладу: «Наша мета – олімпійські вершини!» Коли я в ньому навчався, то кожного ранку прокидався з думкою саме про олімпійські вершини. І так думали всі. Приємно бачити, як твориться історія. Хочеться побажати, щоб яскравих моментів у вашому житті було якомога більше і не тільки спортивних», – звернувся до присутніх Костянтин Ананченко. 

За інформацією директора Харківського фахового коледжу спорту Ігоря Приходька, за 50 років існування заклад випустив 5500 випускників. 

«Наші випускники знайшли себе не лише в спорті, а й у медицині, юриспруденції, державному управлінні тощо. 50-річний ювілей – це не тільки історична віха, а й можливість перевірити, що було зроблено за пройдений шлях. Адже заклад – це першочергово люди, які тут навчаються і працюють», – сказав Ігор Приходько. 

Вихованцем ХФКС є також багаторазовий паралімпійський чемпіон світу та Європи з плавання та п'ятиразовий чемпіон цьогорічних літніх Паралімпійських ігор у Токіо Максим Крипак. 

«Щиро хочу подякувати всім, хто вклав душу в наш заклад, велике дякую за наше виховання, за наш спортивний дух. Сподіваюся, що надалі коледж буде першим і виховуватиме все більше чемпіонів», – зазначив Максим Крипак.

.https://kharkivoda.gov.ua/news/113609


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних