Кожен об’єкт Програми Президента «Велике будівництво» відповідатиме умовам інклюзивності

Дата: 30.11.2021 06:57
Кількість переглядів: 225

24 листопада заступник голови ХОДА Михайло Харнам взяв участь в онлайн-нараді, присвяченій питанням забезпечення інклюзивності на об’єктах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Обговорення пройшло під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка. Як повідомив координатор Національної програми «Велике будівництво» Юрій Голик, об’єкти «Великого будівництва» на 100 % мають бути доступними для всіх категорій населення. Окрім того, він нагадав, що до маломобільних груп населення належать не лише люди, які пересуваються в інвалідних візках, а й, наприклад, мами з дитячими візочками.

«На 2022-й рік ви маєте відразу проєктувати в усіх об’єктах створення інклюзивних умов», - зауважив координатор Національної програми «Велике будівництво».

Директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Антон Коротковських повідомив, що наразі на 14 об’єктах «Великого будівництва» за 2020-2021 роки доопрацьовується інклюзія.

«Основними складнощами є відсутність зв’язків між поверхами, адже ліфти і підйомники на сходах – це достатньо дорого, – зазначив Антон Коротковських. – Якщо в дитячому садку можливо ще зробити інклюзивну групу на першому поверсі, то в школі, коли дитина йде до старших класів, зазвичай, заняття проводяться на поверхах вище. Тож необхідно зробити доступність на ці поверхи. Оскільки школи побудовані достатньо давно, то в них навіть підйомник на сходи за пожежними вимогами неможливо встановити, адже це призведе до звуження проходу для евакуації».

Антон Коротковських додав, що Офіс Президента ще раз надав чіткі інструкції щодо проведення аудиту всіх збудованих об’єктів та об’єктів, що будуються. Відповідно до цього в ОДА була створена робоча група, яка проводитиме моніторинг всіх цих об’єктів.

https://kharkivoda.gov.ua/news/113152


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.