У двох громадах Харківщини рівень вакцинації населення від СOVID-19 сягнув 99%

Дата: 23.11.2021 06:59
Кількість переглядів: 221

Ще в одній вакциновано 94% з тих, хто має декларації з сімейними лікарями та підлягає щепленню за віком.

Такі дані під час наради керівництва області з головами територіальних громад навів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

«Лідери, в яких вакцинація декларантів понад 90%, - це, наприклад, Липецька сільська територіальна громада. Там відсоток вакцинованих - 99,98%. Я маю на увазі декларантів сімейних лікарів. 94% - це Пісочинська селищна територіальна громада й 99% - це Циркунівська селищна територіальна громада», - повідомив Максим Хаустов.

Він також відзначив, що найменш активно вакцинація наразі відбувається в Лозівській та Олексіївській тергромадах. Директор департаменту рекомендував керівництву громад переймати досвід у своїх успішних колег.

«Прошу голів громад приділити особливу увагу цьому питанню. Співпрацювати з лікарями по залученню населення до вакцинації. Тільки вакцинація може стримувати захворюваність та розповсюдження хвороби», - наголосив Хаустов.

Під час наради він також акцентував увагу керівництва громад на необхідності здійснювати фінансову підтримку медичних закладів, які перейшли до комунальної власності громад в результаті реформи децентралізації.

Нагадаємо, нарада з головами територіальних громад Харківської області відбулась у ХОДА 17 листопада під головуванням керівника ХОДА Олександра Скакуна та голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко. Під час заходу також розглянули питання про стан цивільного захисту в територіальних громадах, створення та функціонування в них підрозділів місцевої пожежної охорони, пілотного проєкту профілактики залежностей у дітей шкільного віку. А також - ефективності використання державного майна в Харківській області, створення в регіоні безбар’єрного простору та співфінансування центральних районних лікарень із бюджетів територіальних громад.

https://kharkivoda.gov.ua/news/113017


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних