Населення семи територіальних громад на 50% і більше щеплено двома дозами вакцини проти COVID-19

Дата: 23.11.2021 06:52
Кількість переглядів: 189

Про це заявив під час брифінгу заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

До лідерів вакцинальної кампанії - Липецької, Пісочинської, Роганської, Оскільської та Циркунівської громад - доєдналися Красноградська та Старовірівська ТГ.

Красноградська міська територіальна громада нараховує 26 136 дорослого населення, вакциновано 2 дозами - 14 205, що складає - 54,35%, загалом щеплено – 17 028, що складає - 65,15%. Старовірівська сільська територіальна громада (Красноградський район) - 6690 дорослого населення, вакциновано 2 дозами - 3401, що складає - 50,84%, загалом щеплено - 4303 що складає - 64,32%.

«Треба працювати з людьми, щоб вони розуміли, для чого проводиться ця кампанія, що дає вакцинація. До речі, в тих громадах, де ми бачимо високий відсоток охоплення населення вакцинацією, безумовно, низький відсоток людей, які захворіли, одиниці тих, хто потребуює госпіталізації та кисневої терапії», - сказав Михайло Черняк.

За словами заступника голови ХОДА, наразі на Харківщині вакцинальна кампанія не знижує темпи та триває на високому рівні. Так, у середньому, в регіоні вакцинують близько 17 - 18 тис. людей на добу.

«Ми бачимо, що сьогодні велика кількість людей, які йдуть за першою дозою, і, фактично, розпочинають свою вакцинальну кампанію. Загалом же на території області сьогодні вже проведено 1,5 млн щеплень. Повністю пройшли вакцинацію 635 тис. 495 осіб, одну дозу сьогодні отримали 228 тис 977 осіб», - навів дані Михайло Черняк.

Також триває кампанія щодо вакцинації дітей віком від 12 років. Наразі на території області вже щеплено 1339 осіб серед дитячого населення – з них 724 особи вже завершили вакцинальну кампанію.

«Ми розуміємо , що це не остання хвиля коронавірусу, яка може бути, тому продовжуємо працювати. Пріоритет сьогодні - саме робота щодо вакцинації громадян. Це є дієвим та ефективним механізмом захисту від важкого перебігу хвороби. Він працює, попри всі сумніви, спекуляції антивакцинальної кампанії», - зазначив Михайло Черняк.

Крім того, заступник голови ХОДА повідомив, що на сьогодні на Харківщині громадяни можуть отримати щеплення в пунктах щеплення, центрах масової вакцинації чи пересувному центрі вакцинації. За словами Михайла Черняка, також активно продовжують свою роботу мобільні бригади. Департамент охорони здоров’я ХОДА щодня отримує заявки на вакцинацію організованих груп та колективів. Усе це, на думку Михайла Черняка, свідчить про зростання свідомості та відповідальності людей. Також заступник керівника області додав, що на Харківщині нині доступні усі дозволені в Україні вакцини від COVID-19.

https://kharkivoda.gov.ua/news/113038


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних