Інформація про стан законності та результати Ізюмської окружної прокуратури Харківської обласної прокуратури за 9 місяців 2021 року

Дата: 25.10.2021 11:37
Кількість переглядів: 2466

 

Фото без опису

Інформація у порядку ст. 6 Закону України «Про прокуратуру»

 

Упродовж 9 місяців 2021 року Ізюмською окружною прокуратурою вжито низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на забезпечення ефективного здійснення встановлених Конституцією України функцій щодо захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

На виконання вимог ст. 25 Закону України «Про прокуратуру» значну увагу приділено питанням координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності.

Протягом 2021 року проведено 2 координаційні наради керівників правоохоронних органів Ізюмського району.

На нараді визначено спільні заходи, спрямовані на протидію злочинності, у тому числі щодо виявлення та протидії корупції у всіх сферах суспільного життя.

Вжиті протягом року скоординовані заходи дозволили дещо стабілізувати криміногенну ситуацію та в цілому підвищити рівень боротьби зі злочинністю.

 

Стан злочинності на території Ізюмського району за 9 місяців 2021 року характеризується наступним чином.

В Єдиному реєстрі досудових розслідувань внесено 1168 кримінальних правопорушень, вчинених  на  території Ізюмського району Харківської області, що на 1,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року (1190).

Відмічається зменшення кількості вчинених особливо тяжких злочинів (з 29 до 22)  та тяжких злочинів (з 380 до 357).

Протягом 9 місяців 2021 року скоєно 4 навмисні вбивства, які розкрито, також зареєстровано 8 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, з них 3   зі смертю потерпілого.

На 28 % зменшилась кількість вчинених крадіжок (з 576 до 411). Вчинено 2 розбійних напади, 17 грабежів.

Збільшилась кількість  вчинених злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів (91 проти 71).

Процесуальними керівниками окружної прокуратури скасовано 241 незаконна постанова слідчих про закриття кримінальних проваджень.

З метою активізації досудового розслідування та прийняття кінцевих рішень процесуальними керівниками надано 687 письмові вказівки.

Виявлено 82 випадки укриття злочинів від обліку, про що відповідні відомості внесені до ЄРДР. За результатами досудового розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії 1 направлено до суду з обвинувальним актом.

За результатами досудового розслідування до суду направлено 463 обвинувальних актів,  з них 17 на підставі угод. Закрито 1907 кримінальних проваджень.

Що стосується пріоритетних напрямків діяльності прокуратури направлено 9 обвинувальних актів у бюджетній сфері, 5 про корупційні правопорушення, 3 у земельній сфері, 4 за фактами незаконних порубок лісу.

Встановлено збитків на 2,980 млн.грн., відшкодовано збитків на  суму 2,044 млн.грн., з них встановлено 2,410 млн.грн. збитків інтересам держави та територіальних громадян, з яких відшкодовано  1,777 млн. грн.

Важливою функцією прокуратури є підтримання публічного обвинувачення в суді. За 2021 рік прокурорами Ізюмської окружної прокуратури забезпечено участь у розгляді судом 606 кримінальних проваджень, з них 250 з винесенням вироку. Окрім цього, судом винесено постанови по 3 клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру. Розглянуто 257 питань пов’язаних з виконанням вироків.

У поточному році Ізюмською окружною прокуратурою систематично вживаються заходи щодо подальшого підвищення ефективності реалізації наданих повноважень з метою забезпечення своєчасного та повного захисту інтересів держави.

Під час здійснення представницької діяльності Ізюмською окружною прокуратурою у 2021 році пред’явлено 12 позовів на суму 16,723 млн. грн.

Впродовж поточного року підлягали виконанню рішення на суму 132 млн грн,  з яких виконано на 130 млн грн.

Також, прокуратурою продовжується системна робота на вказаному напрямку, оскільки функція представництва залишається найефективнішим засобом для поновлення порушених інтересів держави.

         Особлива увага приділяється розгляду звернень громадян.

Протягом 9 місяців 2021 року окружною прокуратурою отримано 369 звернень від фізичних та юридичних осіб. З загальної кількості вирішено по суті 155 звернення, 204 – направлено для вирішення до інших відомств.

 З загальної кількості вирішених звернень, 87 стосувалися питань досудового розслідування. В 47 зверненнях, з загальної кількості розглянутих, оскаржувалися дії та рішення слідчих поліції, в 3 – дії та рішення процесуальних керівників.

З метою підвищення у суспільстві авторитету та довіри до органів прокуратури результати прокурорської діяльності, які реально вплинули на поновлення прав громадян та захист інтересів держави, систематично висвітлювались у засобах масової інформації, з якими налагоджено ефективну взаємодію.

Генеральним прокурором пріоритетними напрямами роботи у 2021 році визначено протидію організованої злочинності; злочинам у сфері військово-промислового комплексу та проти основ національної безпеки; злочинам у бюджетній сфері; злочинам у сфері адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом; злочинам у сфері паливно-енергетичного комплексу; злочинам відносно суб’єктів інвестиційної діяльності та щодо протиправного втручання в їх діяльність; злочинам у сфері земельних правовідносин; злочинам у сфері екології і незаконного використання природних ресурсів; кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

З урахуванням зазначених пріоритетів Ізюмською окружною прокуратурою надалі будуть вживатись заходи, в тому числі скоординовані з іншими правоохоронними органами, щодо протидії злочинності та корупції, зміцнення стану законності, забезпечення прав і законних інтересів жителів Ізюмського району Харківської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних