Інформація про стан законності та результати роботи Барвінківського відділу Ізюмської окружної прокуратури Харківської обласної прокуратури

Дата: 15.07.2021 08:34
Кількість переглядів: 5373

         Впродовж зазначеного періоду Барвінківським відділом Ізюмської окружної прокуратури забезпечено виконання функцій органів прокуратури на всіх напрямах діяльності.
         Так, протягом звітного періоду прокурорам відділу до суду для розгляду по суті з обвинувальними актами скеровано 26 кримінальних проваджень. З них, 1 обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості між підозрюваним та прокурором та 1 обвинувальний акт направлено з угодою про примирення між підозрюваним та потерпілим. Таким чином активно запроваджується інститут угод у кримінальному провадженні – так звана, спрощена процедура судового розгляду, запровадження якої пов’язано із з приведенням кримінального процесуального законодавства України у відповідність до визнаних міжнародних стандартів. 
         Також прокурорами направлено 5 обвинувальний актів щодо вчинення кримінального проступку в порядку спрощеного провадження.  Вказана новела дозволяє зменшити навантаження на судову систему: вирок у такому випадку ухвалюється без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, якщо обвинувачений не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згоден з розглядом обвинувального акта.
          Упродовж 6 місяців 2021 року прокурорами виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 4 укриті від обліку органом Національної поліції кримінальні правопорушення.
          Скасовано незаконні та необґрунтовані постанови органу досудового розслідування про закриття у 8 кримінальних провадженнях. 
          Прокурорами погоджено та надіслано до суду 3 клопотань про взяття під варту та продовження тримання під вартою підозрюваних, 4 клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, які судом у задоволені. 
          У Барвінківському районі кримінальні правопорушення, скоєні неповнолітніми, не зареєстровані. Наразі спостерігається стала тенденція до зниження злочинності у молодіжному середовищі: у 2019 році скоєно 3 такі правопорушення, упродовж 2020 року – 6 місяців 2021 року зазначений показник зменшився на 100%.
          Впродовж першого півріччя 2021 року очевидні умисні вбивстві та замахи на вбивство не вчинялися, впродовж аналогічного періоду 2020 року вчинено 2 такі злочини. У всіх випадках злочини розкрито протягом доби. Так, до прикладу минулоріч вчинено вбивство та замах на вбивство 2 чоловіків із хуліганських мотивів із застосуванням вогнепальної зброї. За результатами досудового розслідування особу правопорушника встановлено, повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, обвинувальний акт спрямовано до суду для розгляду по суті. На теперішній час ухвалено обвинувальний вирок.
         Наразі активізовано роботу прокурорів на пріоритетних напрямах. Зокрема, протягом 6 місяців 2021 року до суду 2 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про злочин в сфері земельних відносин, 1 обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісу, 3 обвинувальні акт  за фактом вчинення злочинів посадовими особами у бюджетній сфері.                                          
         Під час здійснення досудового розслідування, судового розгляду кримінальних проваджень порушень прав громадян, у тому числі незаконних затримань, не встановлено.
         При здійсненні кримінального судочинства за участю прокурорів Барвінківського відділу Ізюмської окружної прокуратури з прийняттям рішення всього розглянуто 59 кримінальних проваджень, з них: з постановленням вироків 33 кримінальних проваджень, також забезпечено участь у розгляді 4 проваджень у підготовчому провадженні з ухваленням вироків на підставі угод про примирення між потерпілим та підозрюваним та про визнання винуватості.
          Впродовж вказаного періоду при здійсненні  нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах внесено 7 документів прокурорського реагування, які за результатами розгляду задоволені, виявлені порушення усунуто. При здійсненні  нагляду за додержанням законів при застосуванні інших заходів примусового характеру внесено 7 документів прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 особи. При здійсненні  нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення внесено 2 документи прокурорського реагування.
           За результатами представницької діяльності місцевої прокуратури протягом поточного року відділом заявлено 1 позовну заяву на захист інтересів держави в бюджетній сфері з ознаками корупції в рамках господарського судочинства про стягнення шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням на суму 2594 тис. грн. Крім того, в ході судового розгляду позовних вимог прокуратури добровільно повернуто 124 га земель сільськогосподарського призначення вартістю 2711 тис. грн. 
           Упродовж 6 місяців 2021 року до відділу надійшло 23 звернення громадян з різних питань, прокурорами вирішено 3 звернення, в інших випадках прийнято рішення про направлення до інших відомств за належністю, а також виключення з обліку у зв’язку із внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 
З питань досудового розслідування вирішено 2 звернення, на дії і рішення слідчих поліції вирішено 1 звернення та 1 звернення від учасника кримінального провадження. За результатами розгляду задоволено 1 звернення.
            Стан та результати роботи Барвінківського відділу місцевої прокуратури систематично висвітлюються у друкованих та електронних регіональних засобах масової інформації. Так, протягом звітного періоду загалом здійснено 19 виступів.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних