Внаслідок податкових канікул бюджет міста Барвінкове втратить понад 1,6 млн.грн.

Дата: 25.03.2020 09:33
Кількість переглядів: 8203

     Верховною Радою України 17.03.2020 року прийнятий  Закон України №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» яким підрозділ 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України доповнено пунктами 521-525. Зазначені норми встановлюють, що не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності. Об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу в період з 1 березня по 30 квітня 2020 року. При цьому держава не скасувала жодного з податків, які зараховуються до Державного бюджету України, обласних та районних бюджетів.

     Звичайно, за скрутних умов держава має підтримувати бізнес, але ж не за рахунок місцевих бюджетів!

     Плата за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є головними "наповнювачами" місцевого бюджету  та складають до 70% власних доходів річного бюджету міста Барвінкове.

    Лише за березень та квітень поточного року бюджет міста втратить понад 1,6 млн.грн. Це є критичним показником, оскільки податок на майно складає 80% запланованого бюджету міста на березень місяць та 51% - на квітень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.